In de Spot(ify)light
Tuesday 18 May 2010, 21:07
Filed under: Algemeen,In de krochten van het web,Media,Muziek

Muziekminnend Nederland praat er al maanden over. De online muziekdienst Spotify zou z’n pijlen op Nederland gericht hebben. Vanaf 18 mei 2010 zou Spotify beschikbaar komen in Nederland muziekland. En dat deed het. Een kleine uitleg:

-Met Spotify is het mogelijk om via je internetverbinding muziek af te spelen.
- Er is keuze uit zo’n 8 miljoen tracks
- Met een gratis account mag je 20 uur per maand afspelen
- Betaalde accounts zijn er ook in twee smaken: Unlimited (geen reclames) en Premium (ook mobiel streamen in hoge kwaliteit)

En dit is dan de heilige graal:

Niks wereldschokkends eigenlijk. Wat me een beetje tegenviel, is het feit dat Spotify direct in m’n harddisks begon te snuffelen naar muziek, zonder dat ik daar een extra knop voor hoefde in te drukken (zal vast in de kleine lettertjes bij de installatie hebben gestaan). Toen ik ook nog dacht dat het wel aardig zou zijn om m’n Facebook-account te koppelen, rommelde Spotify m’n zorgvuldig samengestelde iTunes-playlists de wijde wereld in! Ik schrijf Spotify zeker nog niet af, maar ik blijf voorlopig nog even Last.FM-fan (en abonnee, voor minder dan bij Spotify…)Dio passed the torch…
Sunday 16 May 2010, 21:04
Filed under: Media,Muziek

Ronnie James Dio is vandaag overleden. De zanger, bekend van Black Sabbath en Rainbow werd 67 jaar oud. Hij leed aan maagkanker. Bij het grote publiek zal hem herkennen van de zang op Roger Glover’s ‘Love Is All’. Kyle Gass en Jack Black van de band Tenacious D staan bekend als grote fans van Dio en maakten een nummer voor hem dat nu wel heel toepasselijk is:
Lees verder…Endtroducing…
Saturday 15 May 2010, 17:39
Filed under: Classic,Muziek,Trip down memory-lane

Op 29 juli komt DJ Shadow (Josh Davis) naar Watt Rotterdam. In 1996 kwam zijn debuutalbum ‘Endtroducing…’ uit en was toen het eerste volledig gesamplede album (op een enkele vocaal na dan). Het album werd zeer goed ontvangen en om het enorme vakmanschap te laten zien hieronder een playlist met platen welke zijn gebruikt bij het ‘bouwen’ van ‘Endtroducing…’.Romance…
Saturday 15 May 2010, 14:41
Filed under: Muziek

Tijdens het doorspitten van een stapeltje muziekjes kwam ik een liedje tegen van Narciso Yepes. Gitaristen onder ons zouden nu de oren moeten spitsen, Narciso Yepes was namelijk een van de meesters van de klassieke gitaar. Voor de film Juegos Prohibidos bewerkte hij de traditional Romance d’Anonyme voor gitaar. Deze bewerking, bekend onder de titel ‘Romance’, behoort volgens Wikipedia tot het klassieke standaardwerk van iedere gitarist.

Terwijl ik dit beluisterde druppelde direct een ander lied m’n hoofd binnen…

Inderdaad, Julio Iglesias heeft met Quiero een stevige versie van Romance neergezet, compleet met danseres en boa…

Nadat ik me dit herinnerde ben ik eens verder gaan zoeken. Zo’n sterke melodie moet natuurlijk vaker geleend zijn. En wat denk je? Ja hoor, luister hier maar: http://www.youtube.com/watch?v=XfwFCBcuk5w (helaas niet insluitbaar deze…)

Maar daar houdt het niet op! Het leentjebuur spelen gaat vrolijk verder:

En niet te vergeten:


Hoe dan ook, het is in de muziek niet ongebruikelijk om een traditional te verbouwen naar een eigen versie, maar van deze traditional zijn wel heel veel versies, met veel verschillende teksten. Leuk om te zien dus. Nu weer rocken ;)Kaartenpiraten
Saturday 08 May 2010, 10:30
Filed under: Muziek,Out and about

Op 4 juni aanstaande speelt het Britse Two Door Cinema Club in Rotown Rotterdam. Een leuk bandje dus de moeite waard om te gaan bekijken. Nu hebben ze ineens een bescheiden hitje met het nummer Undercover Martyn en zijn de kaarten dus uitverkocht. Jammer, ik was er te laat bij. Maar dan toch… Zoekende naar mensen die misschien een kaartje over hadden kom je ze dan toch tegen. De gevreesde kaartenpiraten! In dit geval vond ik het toch wel heel schofterig. Een kaartje via Rotown zelf kostte 11 euro. Leuk voor een avondje uit dus. Via de uitnemers van Onlineticketshop betaal je dus vrolijk 50 (VIJFTIG) euro! En dan hebben ze nog het lef om te roepen dat ze de beste tickets voor de echte fans verkopen.

Nou, ik heb nieuws: De beste tickets koop je gewoon via de officiƫle aanbieders!
- Je weet zeker dat je de normale prijs betaalt
- Je weet zeker dat je met je kaartje binnen komt
- Je weet zeker dat er geen slinkse tussenhandelaar met jouw zuurverdiende centen vandoor gaat.

Ik ga even stoom afblazen met Undercover Martyn van Two Door Cinema Club!